Puppies verwacht april 2013!

Puppies verwacht van Sanne en Goofy vom Küsberg april 2013!

Spassturnier DTK Monchengladbach 24 September 2011.

Vandaag, zaterdag 24 September 2011. met Sanne en Fleur meegedaan aan het behendigheidsparcours van de Duitse Teckel Club.

Fleur behaalde een tweede plaats van de 28 teckelkandidaten voor het parcours en dat zonder dit ooit gedaan te hebben, héérlijk....Fleur zit nog steeds vol van verassingen!

Zaterdag 26 februari 2011

Vandaag gewandeld met de Nederlandse Teckelclub op de Brunssummerheide!

Hoe heerlijk het was valt wel van het gezicht van mijn man, Giel, en van Fleur af te lezen..

We hadden geluk. de weersvoorspelling was regen, echter hielden we het droog tot het einde van de wandeling.

Hierna op het terras van het bezoekerscentrum onder een grote waterdichte terrasparasol in de regen gluhwein met amaretto en erwtensoep gegeten...wat is het leven mooi.

De opkomst van de wandeling was ondanks de weersvoorspelling zeer goed.

Yippie, valentijnsknook!

Valentijnsknook 2011 voor Sanne en Fleur

Sanne en Fleur hebben een  gerookte runderbeenknook, Fleur knaagt gemoedelijk op het grind.  Sanne echter rent linea recta de weilanden in om haar knook in de kippewei veilig te stellen (kippen stelen geen knoken)!

Ieder mens of dier die in de buurt komt krijgt een donderend gegrom van Sanne te horen.......zelf naar de poes (die écht geen knook wil) en de lammetjes die op 10 meter afstand achter een omheining toekijken gromt en blaft ze ernorm fel.

Pensstaafjes!!!

Vrijdag 11 februari 2011

Sanne en Fleur krijgen hun dagelijkse pensstaafje. Aangezien Fleur deze veel sneller verorbert als Sanne, die hier een dag van wil genieten, krijgen ze hem apart, zodat Fleur niet ook nog het pensstaafje van Sanne verorbert.

Echter, je raadt het al, lukte het Fleur toch Sanne's pensstaafje te bemachtigen....Sanne op haar beurt kijkt plotseling zéér geinteresseerd naar de garage, waar de vijandige poes van ons zit waar Fleur eeuwigdurende ruzie mee heeft, en rent hier naarbinnen.....Fleur schrikt, laat het pensstaafje van Sanne vallen en rent ook de garage in, prompt sprint Sanne retour naar buiten en pakt haar pensstaafje. Van de kat geen enkel spoor.....

Veel slimmer kan ze toch niet worden.....hahahahaha!!!

Sanne Fleur en Lotte, dikke maatjes!

Lotte vangt regelmatig een lekker vers hapje voor Sanne, Fleur en Fenna!!

De uitdaging is het eerste buiten te zijn en dan maar zoeken op verschillende verstopplaatsjes van poes Lotte.........

Donderdag 28 oktober 2010

Vandaag betrapte ik Fleur in de garage op heterdaad!

Ze zat boven op de werkbank het kattevoer op te eten. Hoe ze in godsnaam op de werkbank is gekomen weet niémand, ze kan nog niet op de bank in de woonkamer springen..!

Ze blijft me verbazen, eerst een beker winnen op het teckelrennen en nu dit.....

Woensdag 29 september 2010.

Vandaag Guus uit Brunssum, Juul uit Hoensbroek en Sanne en Fleur van het Kathager Teckelhofje geplukt in mijn trimsalon.

Allemaal zijn ze blij met hun "new look"!

Donderdag 23 september 2010.

Sanne denkt vandaag de oplossing gevonden te hebben voor het probleem dat Fleur altijd haar pensstaafje opeet! 

Fleur knaagt haar pensstaafje direct op, Sanne kijkt er graag een tijdje naar tot Fleur de hare opheeft en vervolgens die van Sanne wil hebben, waarna Sanne, je raadt het al, kwaad wordt.

Nu heeft ze haar pensstaafje naast de vijver in de tuin begraven, waarna ze de hele dag erover moet waken en steeds op Fleur moet snauwen als die in de buurt komt. Toen kwam de ontlading in de vorm van een heftig gevecht tussen die twee, waarna Fleur zielig met haar linkerpootje hinkte......even later zat ze zielig naast me met haar rechterpootje omhoog....oeps foutje, het was mijn linker. Teckelraffinesse om aandacht te krijgen!

We zitten buiten te eten, het is mooi weer en mijn zoon komt aanlopen...ik kijk op en Fleur grist met een korte, snelle beweging mijn gegrilde bief van mijn bord..!!!...!!!Pascal, mijn zoon, lachen natuurlijk, ik zag dat anders.
September 2010:

Heb me laten strikken om november as. een teckel-wandeling voor de regio Oost-Brabant en Limburg te organiseren voor leden van de Nederlandse Teckelclub.

Tips altijd welkom! Telnr. 045-5242788. Bij voorbaat dank!

Fleur wint beker teckelrennen!!!

Net terug van het teckelrennen in Soerendonck Brabant.  Mijjn verwachting was dat Sanne de allersnelste zou zijn, aangezien Sanne de hele dag onvermoeibaar achter haar tennisbal aanrent (als een bezétene!)

Wie schetst mijn verbazing echter dat Fleur diverse keren de snelsste is (ik heb haar een paar dagen geleden getraind op hard naar mij toe rennen om een stukje worst te bemachtigen!).

Sanne snapte niet wat de bedoeling was, ik stond 100 meter verder met het balletje terwijl ik normaal het balletje weggooi als ik naast haar sta. Dat wordt dus nog even oefenen, waarna ze zeker hoog gaat eindigen.

You never know met teckels......Fleur heeft de tweede plaats behaald en een beker gewonnen met teckel.rennen!

Teckelrennen!

Morgenmiddag, 11 september om twee uur met Sanne en Fleur meedoen met het teckelrennen, dat wordt plezier!!

Manege de Boschhoeve in Brabant, de winnaars nr. 1 t/m 3 kunnen een beker winnen......

Meer later.

Stranddagje..

Naar het strand geweest bij Vlissingen met Sanne en Fleur.
Nog even oefenen voor het teckelrennen september as. op het strand! Meerdere malen het balletje "per-ongeluk" in zee gegooid, waarna Sanne de zee in zwom om haar balletje op te halen. Wanneer ik even geen zin meer had in balletje gooien begon Sanne zwaar beledigd te klagen.

Fleur heeft zich kostelijk geamuseerd door parmantig bij andere badgasten te gaan liggen, op hun handdoek wel te verstaan.....ze kreeg meerdere malen als beloning ook nog iets lekkers van die andere badgasten bij wie ze hondsbrutaal op de handdoek ging liggen! Als wij haar dan tot de orde riepen was ze natuurlijk "oost-indisch"doof!

Vakantie Frankrijk augustus 2010

Eerste week augustus 2010 op vakantie geweest naar Castellane Frankrijk met Sanne en Fleur de bergen in. Huisje gehuurd op camping 1000 meter hoogte. Iedere dag afdaling 25 minuten naar stuwmeer waar Sanne en Fleur naar hartelust konden zwemmen. En natuurlijk hele dag balletje weggooien en apporteren door Sanne. Oefenen voor het teckelrennen 11 september as!!

Sanne en Fleur werden beide op vakantie loops en hebben constant op elkaar zitten fietsen, wat wij een beetje genant vonden toch wel....Nederlandse toerist zei op een gegeven moment: als mensen je vragen wat er met die twee aan de hand is, zeg je gewoon: het voorste vrouwtje heeft zand in haar oogjes gekregen en het achterste vrouwtje duwt haar de berg op....haha!

Met Sanne en Fleur aan de Cote d'Azur

Sanne en haar balletjes....

13 juli 2010.

Een paar weken geleden 3 kwaliteits-tennisballen gekocht voor aktieve apporteer-Sanne.

Vandaag had ik er even genoeg van en legde haar balletje op tafel, waarna ze prompt met het verloren gewaande tweede balletje aan kwam lopen.

Dit tweede balletje ook op de tafel gelegd, waarna Sanne.........je gelooft het niet met het derde verloren gewaande tennisballetje komt aanzetten!

Wie kan haar drang om constant balletje te apporteren dan nog weerstaan??? Heerlijk dat volhardend ruwhaarteckel-karakter......

Ontbijt in de tuin juli 2010

Vanochtend zit ik te ontbijten in de tuin en plots zie ik Tara in de vijver terecht komen, ze gaat kopje onder.....in paniek gooi ik mijn krant weg en wil haar redden. Im zie haar midden in de waterlelie boven komen en gemoedelijk een rondje door de vijver zwemmen, waarna ze eruit komt en gemoedelijk begint het water van zich af te schudden, niets aan de hand dus!

Sindsdien doet ze niets dan zwemmen, zwemmen, en nog eens zwemmen......

Juli 2010 op bezoek gegaan bij Balou van Sanne in Roggel. Oh. wat is ze mooi geworden en enthousiast, precies Sanne!!!

Balou is nu 5 maanden oud.

Fleur en Tara mochten ook mee. Wat hadden ze een lol met z'n vieren!

Zie de filmpjes op de videopagina!
30 juni 2010 op bezoek gegaan bij twee pups van Sanne: Juul van fam. Hoenen Hoensbroek en Saartje van fam. Hoenen Graetheide! Heel gezellig, even bijpraten en genieten van die drie rakkers!

Ze zijn nu 5 maanden oud.

Tara samen met moeder Fleur het weiland verkennen...

Even iets uitgraven... (Sanne)

Tara verorbert een zelf in de gehooide wei gevangen muis!!!

Lekker ravotten in het hooi...

Samen op de foto!