Hele mooie herplaatser beschikbaar!

Welkom op mijn website!

Marion Houtvast

NTC Fokker Kathager-Teckelhofje

Adres: Dorpsstraat 6, 6456 AD Bingelrade

Tel. 046-2049537 / 06-21588571

E-mailadres: marion@kathager-teckelhofje.nl / nailgrace@gmUail.com

Mijn naam is Marion Houtvast en ik heb van jongs af aan honden gehad van diverse rassen, eerst een mechelse herder, toen een standaard langhaar dashond, een duitse herder en een boomer. Echter na mijn eerste teckel was ik helemaal verknocht aan dit ras! Ik fok sinds 2009 met liefde en op kleine schaal twee, maximaal drie nestjes dwerg-ruwhaar-dashonden (teckels) per jaar uit weloverwogen ouderparen met goed karakter, zeer mooie stambomen, dna-profiel en zeer goede tot uitmuntende resultaten op door FCI/Raad van Beheer/Rasvereniging goedgekeurde Kynologische honden shows!

De puppies uit deze nestjes groeien liefdevol op en socialiseren in huiselijke sfeer en gaan zindelijk naar hun nieuwe baasjes. De pups krijgen altijd een vers vlees pakket mee, een speeltje en alle info over karakter, verzorging en omgang met de nieuwe pup. Ouders en pups worden jaarlijks onderzocht en gevrijwaard van erfelijke oogaandoeningen. De resultaten van deze onderzoeken liggen ter inzage bij de raad van beheer te Amsterdam. Als officieel NTC-Fokker voldoen al mijn nesten aan de regels van het NTC fokreglement en de basisvoorwaarden voor gezondheid en exterieur van de Nederlandse Teckelclub.

Kathager Teckelhofje is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied te Amsterdam. Bij controle door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied op 3 November 2011 en 26 september 2013 werd de huisvesting van mijn teckels, alsmede de verzorging, kennis en omgang met de honden als "perfect in orde" en "prima, keurig netjes" bestempeld. Ouders zijn voor het dekken getest op erfelijke oogafwijkingen PRA / Cataract, waarvan de bevindingen ter inzage liggen.Bovendien hebben ouders voor het dekken zeer goede tot uitmuntende resultaten alsook CACIB (Internationale Kampioenschapspunten) behaald op officieel erkende Kynologische hondenshows met toekenning van CAC/CACIB! Ik ben lid van de Nederlandse en Duitse Teckelclub.

Tijdens evenementen van beide organisaties wonnen mijn teckels diverse bekers, waaronder een trofee, behaald bij het "teckelrennen", georganiseerd door de Nederlandse Teckelclub en een trofee behaald tijdens het "Spassturnier" van de Duitse Teckelclub!

Mijn ruwhaarteckels eten geen brokken, maar 100% barf (vers rauw vlees, spierweefsel en botten), aangevuld met dagelijks een pensstaafje voor hun tanden. Barfgevoerde teckels hebben een enorme fysieke en mentale voorsprong op hun brokkenetende soortgenootjes, omdat de hond van oorsprong een carnivoor is, d.w.z. vleeseter. Barf is vers rauw vlees, spierweefsel, orgaanvlees en botten. Voordelen van versgevoerde teckels en teckelpups zijn:

Betere algehele gezondheid en weerstand.

Betere bot-en spiermassa.

Minder vatbaar voor allergie

Minder huidproblemen.

Minder maag-darm klachten.

Het verouderingsproces wordt vertraagd : organen zoals lever, hart en nieren blijven langer en beter functioneren.

Minder last van vlooien, teken en mijten.

Geen tandplaque , geen tandsteen ( m.a.w.: geen stank uit een versgevoerde hondenbek!

Mooiere vacht, geurloze vacht.

Reductie van de ontlasting met 50 %

Een droge geurloze keutel (die verpulvert als je er per ongeluk op gaat staan)

Hoger geboortegewicht pups.

Hogere melkgift bij lacterende teven

Honden zitten beter in hun vel en genieten zichtbaar van hun maaltijden.

en tot slot:

Ruwhaarteckels zijn hypo-allergeen! Ze ruien niet, ze verliezen geen haren, 2 tot 4x per jaar wordt de lange bovenvacht "geplukt", waarna de korte ondervacht overblijft.

Hiervoor kunt u evt. bij mij een afspraak maken.

Beauty Jasmijn..

Fleur op de uitkijk in Stammenderbos..

Tante Sanne en de pups..

Op jacht in Stammenderbos..

Jasmijn op jacht..

Mijn eigen gemaakte teckel-pot van keramiek.

Black and tan reutje van Fenna

Sanne en haar kindjes

Juul vh Kathager Teckelhofje!

Dochter Sanne

Fenna en haar kindjes

Funs(ke) vh Kathager Teckelhofje

Sanne van het Kathager teckelhofje

Fleur van het Kathager Teckelhofje

Fenna van het Kathager Teckelhofje

I love Funske vh Kathager Teckelhofje..

Titus vh Kathager Teckelhofje, 5 wkn. oud..

Ziva, Titus, Gijsje en Charles vh Kathager Teckelhofje.